Άρση βουλευτικής ασυλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Η απόφαση για την άρση της βουλευτικής ασυλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός στην ελληνική πολιτική σκηνή. Με την ψήφο της ολομέλειας της Βουλής, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας χάνει την προστασία που παρείχε η βουλευτική ασυλία της. Η υπόθεση που αφορά το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης, απειλή έργω και λόγω, εξύβριση, κατά τη διάρκεια της δίκης στον Αρειο Πάγο του Επαμεινώνδα Κορκονέα, για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ανέδειξε τις αντιφάσεις και τις παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη που υπήρξαν σε αυτήν την υπόθεση.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε στην υπόθεση ως ένα παράδειγμα των μηχανισμών του παρακράτους που επηρεάζουν τη δικαιοσύνη και την πολιτική σκηνή. Η απόφασή της να ζητήσει την άρση της ασυλίας της δείχνει τη διάθεσή της να αγωνιστεί ενάντια στους μηχανισμούς εξουσίας και παρακράτους που επηρεάζουν την ελληνική κοινωνία.

«Η άρση ασυλίας μου σχετίζεται με την υπόθεση της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, μια από τις υποθέσεις που εμπλέκουν κυβερνήσεις, πολιτικά πρόσωπα, μηχανισμούς εξουσίας, δικαστικά πρόσωπα, μηχανισμούς παρακράτους. Η υπόθεση αποκάλυψε τους μηχανισμούς του παρακράτους, αποκάλυψε ότι η αστυνομία προσπάθησε να τρομοκρατήσει, απομάκρυνε και δεν εξέτασε τους αυτόπτες μάρτυρες και απειλήθηκε η κατεξοχήν αυτόπτης μάρτυρας Μ.Β. που πήρε το βίντεο της δολοφονίας και έτσι γνωρίζουμε ότι δεν είχαν προηγηθεί επεισόδια ούτε είχε προηγηθεί επίθεση στους αστυνομικούς αλλά ότι έγινε εν ψυχρώ επίθεση των αστυνομικών και δολοφονία παιδιού. Η αστυνομία προσπάθησε να αλλοιώσει τα στοιχεία, άφησε τους δολοφόνους να κυκλοφορούν ελεύθεροι, για έξι ώρες μετά τη δολοφονία του παιδιού. Επιχειρήθηκε να εμφανιστεί το περιπολικό σαν να έχει υποστεί επίθεση, τοποθετήθηκαν θραύσματα επιμελώς –όλα αυτά έχουν κριθεί δικαστικά ότι έγιναν– αλλοιώθηκαν τα ηχητικά των επικοινωνιών των δολοφόνων, προκειμένου να φαίνονται εκ των υστέρων ότι δέχονται επίθεση και βεβαίως στην υπόθεση αυτή είχαμε ακραίες παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη αλλά και ακραίες εσωτερικές εκτροπές στη δικαιοσύνη. Υπήρξε εισαγγελέας που πρότεινε να κριθεί η ευθεία βολή σε 15χρονο παιδί, ως ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, ότι πυροβολώντας ευθεία δύο φορές σε απόσταση 28 μέτρων, ο αστυνομικός απλώς αποδέχθηκε το ενδεχόμενο να σκοτώσει, δεν στόχευσε να σκοτώσει», είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας».

«Στις παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, έχουμε αντέξει ο Νίκος Κωνσταντόπουλος και εγώ. Εχουν γίνει μεθοδεύσεις και μια από τις μεθοδεύσεις αυτές αφορά και αυτή η υπόθεση. Ουδέποτε θα χρησιμοποιήσω την προστασία της ασυλίας, και ας είναι δημοκρατική κατάκτηση. Αν δεν ήμουν βουλευτής και ήμουν η δικηγόρος που μάχομαι, με τον ίδιο τρόπο όλα αυτά τα χρόνια, 22 χρόνια, δεν θα την είχα αυτή την προστασία και δεν τη θέλω. Θέλω να προσπαθήσω να μάχομαι εναντίον των μηχανισμών της εξουσίας και του παρακράτους, εναντίον των μηχανισμών που όπλισαν το χέρι του Κορκονέα, τον οποίο υπερασπίστηκε δημόσια τότε ο κ. Γεωργιάδης, στο βιβλιοπωλείο του οποίου θρυλείτο ότι βρισκόταν ο Κορκονέας, πριν από τη δολοφονία, και θέλω να συνεχίσω να μάχομαι και να αποκαλύπτω. Ζητώ την άρση της ασυλίας μου γιατί δεν καταδέχομαι να γίνω σαν και εσάς, που κρύβεστε πίσω από τη βουλευτική και την υπουργική ασυλία και αυτήν την υπόθεση θα τη χρησιμοποιήσουμε και ο Νίκος Κωνσταντόπουλος και εγώ προκειμένου να αποδείξουμε και να φωτίσουμε την αλήθεια».

Οι πολιτικές και δικαστικές παρεμβάσεις που αποκαλύφθηκαν στην υπόθεση αυτή αναδεικνύουν τη σοβαρότητα του ζητήματος και την ανάγκη για διαφάνεια και δικαιοσύνη. Η άρση της ασυλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου είναι ένα βήμα προς τη διαφάνεια και την αντιμετώπιση των παρανομιών και των παρεμβάσεων στη δικαιοσύνη.

Η πολιτική σημασία της άρσης της ασυλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου δεν πρέπει να παραμείνει απαρατήρητη. Η προσπάθεια να αποκαλυφθοϗν οι αλήθειες και να ανακαλυφθούν οι ευθύνες στην υπόθεση αυτή αποτελεί ένα βήμα προς την ανασυγκρότηση της δημοκρατίας και την επανόρθωση των παρεμβάσεων στη δικαιοσύνη.

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας δείχνει την αποφασιστικότητά της να αγωνιστεί για τη δικαιοσύνη και τη διαφάνεια στην ελληνική κοινωνία. Η απόφαση για την άρση της ασυλίας της αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την αποκάλυψη των αληθειών και την επανόρθωση των παρεμβάσεων στη δικαιοσύνη.

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use