Θεσσαλονίκη: ενιαίο εισιτήριο για τα μέσα μαζικής συγκοινωνίας

Θεσσαλονίκη: ενιαίο εισιτήριο για τα μέσα μαζικής συγκοινωνίας Θεσσαλονίκη: ενιαίο εισιτήριο για τα μέσα μαζικής συγκοινωνίας

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Νίκου Ταχιάου, το εισιτήριο στις δημόσιες συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης θα είναι ενιαίο. Ό,τι εισιτήριο εκδίδεται στα λεωφορεία θα επιτρέπει την πρόσβαση στο μετρό και αντίστροφα, ό,τι εκδίδεται στο μετρό θα παρέχει δυνατότητα επιβίβασης στα λεωφορεία.

Ο κ. Ταχιάος, σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ανέφερε πως οι τιμές και τα εκπτωτικά εισιτήρια θα ανακοινωθούν σύντομα από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Σημείωσε επίσης ότι βρέθηκε στο αμαξοστάσιο Πυλαίας, όπου γίνεται δοκιμή των συστημάτων εισιτηρίων του μετρό, μια διαδικασία που διαρκεί δέκα ημέρες. Μόλις ολοκληρωθούν οι έλεγχοι και πιστοποιηθεί η λειτουργία των συσκευών, αυτές θα ενεργοποιηθούν σε όλες τις πύλες του μετρό.

Αρχικά, θα διατεθούν στους επιβάτες προσωποποιημένες πλαστικές κάρτες και επαναφορτιζόμενα χάρτινα εισιτήρια, τα οποία θα μπορούν να φορτωθούν έως και 10 φορές. Η αγορά εισιτηρίων θα μπορεί να πραγματοποιηθεί τόσο με μετρητά όσο και με κάρτα, είτε με κανονική είτε ανέπαφη συναλλαγή. Σταδιακά, οι επιβάτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν το κινητό τους ή την κάρτα τους για ανέπαφες συναλλαγές στις πύλες του μετρό.

Το σύστημα θα διαθέτει ενσωματωμένο τσιπ στο χάρτινο εισιτήριο, επιτρέποντας την αυτόματη διέλευση από τις πύλες, ενώ θα προλαμβάνει την εισιτηριοδιαφυγή. Η αμερικανική εταιρεία Conduent εγκατέστησε το σύστημα για λογαριασμό του μετρό, το οποίο θα παραδοθεί στον Οργανισμό Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ) για να λειτουργήσει σε διαλειτουργικότητα με τα λεωφορεία. Στα εισιτήρια θα αναγράφονται το λογότυπο και το ΑΦΜ του ΟΣΕΘ. Ωστόσο, τα παλιά χάρτινα εισιτήρια του ΟΑΣΘ δεν θα ισχύουν πλέον στο μετρό.

Ο κ. Ταχιάος σημείωσε ότι έχει ήδη στην κατοχή του μία από τις πρώτες προσωποποιημένες κάρτες, η οποία είναι λειτουργική μόνο για δοκιμές, καθώς τα κλειδιά ασφαλείας δεν έχουν ακόμη εγκατασταθεί πλήρως.

Add a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use