Θεσσαλονίκη – Σμύρνη: Αεροπορική σύνδεση οραματίζονται οι δήμαρχοι

Θεσσαλονίκη - Σμύρνη: Αεροπορική σύνδεση οραματίζονται οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκη - Σμύρνη: Αεροπορική σύνδεση οραματίζονται οι δήμαρχοι

Σε μια σημαντική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, ο Δήμαρχος Σμύρνης, Τζεμίλ Τουγκάι, και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, συμφώνησαν να συνεργαστούν για την επανέναρξη των απευθείας πτήσεων μεταξύ Θεσσαλονίκης και Σμύρνης. Αυτή η πρωτοβουλία στοχεύει στην ενίσχυση της συνδεσιμότητας μεταξύ των δύο πόλεων, προωθώντας τον τουρισμό, τις επιχειρηματικές σχέσεις και τη διευκόλυνση των μεταφορών μεταξύ των δύο χωρών.

Συζητήσεις για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο δήμαρχοι επικεντρώθηκαν στις δυνατότητες ενδυνάμωσης των σχέσεων σε καίριους τομείς, όπως ο τουρισμός, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός και η καινοτομία. Οι κοινές δράσεις που αναμένεται να αναπτυχθούν περιλαμβάνουν πρωτοβουλίες για την προώθηση της πολιτιστικής ανταλλαγής και της τεχνολογικής συνεργασίας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη δημιουργία νέων ευκαιριών για τις δύο πόλεις, ενισχύοντας τις οικονομικές και κοινωνικές σχέσεις.

Επανασύνδεση μέσω απευθείας πτήσεων και θαλάσσιων μεταφορών

Ένας από τους βασικούς στόχους που τέθηκαν στη συνάντηση ήταν η επανέναρξη των απευθείας πτήσεων Θεσσαλονίκη – Σμύρνη. Αυτή η αεροπορική σύνδεση είναι ζωτικής σημασίας για την ενίσχυση του τουρισμού και της επιχειρηματικής δραστηριότητας, δημιουργώντας παράλληλα μεγαλύτερη ευκολία στη μετακίνηση για πολίτες και επιχειρήσεις.

Επιπλέον, οι δύο δήμαρχοι συζήτησαν τη δυνατότητα ανάπτυξης του τομέα των RoRo υπηρεσιών (Roll-on/Roll-off), που αφορά στη θαλάσσια μεταφορά οχημάτων και εμπορευμάτων. Αυτή η πρωτοβουλία θα μπορούσε να μειώσει τα κόστη των logistics, ενώ ταυτόχρονα θα διευκόλυνε τη διακίνηση αγαθών μεταξύ των δύο πόλεων.

Κοινές πρωτοβουλίες σε κρίσιμους τομείς

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, συζητήθηκε επίσης η δυνατότητα για κοινές δράσεις σε τομείς που αφορούν την κλιματική αλλαγή, τις έξυπνες πόλεις και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Οι δήμαρχοι εξέφρασαν τη δέσμευσή τους να ενισχύσουν τον διάλογο και τη συνεργασία στους τομείς αυτούς, με σκοπό να προωθήσουν λύσεις που θα ωφελήσουν τις τοπικές κοινωνίες και θα συμβάλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Συμμετοχή φορέων και επιστημονικής κοινότητας

Για την περαιτέρω εξειδίκευση των δράσεων που συζητήθηκαν, συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση νέας συνάντησης στη Θεσσαλονίκη, στην οποία θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των επιμελητηρίων, των τουριστικών φορέων και της επιστημονικής κοινότητας. Η ενίσχυση της συνεργασίας με τους φορείς αυτούς θεωρείται κρίσιμη για την επίτευξη των στόχων της συνεργασίας μεταξύ Θεσσαλονίκης και Σμύρνης.

Δηλώσεις Στέλιου Αγγελούδη

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνάντηση και τη συνεργασία με τον Δήμαρχο Σμύρνης. «Η Θεσσαλονίκη και η Σμύρνη είναι πόλεις με πλούσια ιστορία και κοινή πολιτιστική κληρονομιά. Σήμερα, κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για να χτίσουμε ένα μέλλον συνεργασίας και ανάπτυξης», δήλωσε ο κ. Αγγελούδης.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης υπογράμμισε επίσης ότι η συνεργασία αυτή θα συμβάλει στην ενίσχυση του τουρισμού, της πολιτιστικής ανταλλαγής και της τεχνολογικής προόδου. Οι πρωτοβουλίες που συζητήθηκαν, όπως οι αεροπορικές και θαλάσσιες συνδέσεις, καθώς και οι κοινές δράσεις στους τομείς των έξυπνων πόλεων, θα φέρουν νέες ευκαιρίες για τους πολίτες των δύο πόλεων.

Add a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use