Θεσσαλονίκη: ψευδείς καταγγελίες βιασμού εις βάρος 72χρονου – Έμεινε 9 μήνες φυλακή χωρίς λόγο

Θεσσαλονίκη: ψευδείς καταγγελίες βιασμού εις βάρος 72χρονου - Έμεινε 9 μήνες φυλακή χωρίς λόγο Θεσσαλονίκη: ψευδείς καταγγελίες βιασμού εις βάρος 72χρονου - Έμεινε 9 μήνες φυλακή χωρίς λόγο

Ένας 72χρονος άνδρας στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε αντιμέτωπος με το σοβαρό βάρος της φυλάκισης και των δικαστικών διαδικασιών για πέντε χρόνια, μετά από τρεις ψευδείς καταγγελίες που έκανε η νύφη του, ισχυριζόμενη ότι κακοποιούσε τα πέντε εγγόνια του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, η πρώτη καταγγελία κατατέθηκε το 2019, όταν η νύφη του κατηγόρησε τον 72χρονο για τον βιασμό των δύο εγγονών του, που βρίσκονταν υπό την επίβλεψή του. Ο άνδρας παραπέμφθηκε σε δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κιλκίς το 2023 και τελικά αθωώθηκε, καθώς υπήρχαν αμφιβολίες σχετικά με τις κατηγορίες.

Προτού ολοκληρωθεί η δίκη, η νύφη του υπέβαλε νέα καταγγελία το 2021, αυτή τη φορά υποστηρίζοντας ότι ο 72χρονος είχε βιάσει και τα άλλα δύο εγγόνια του. Μετά από αυτήν την καταγγελία, συνελήφθη και πάλι και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βιασμό και κατάχρηση ανηλίκου, με αποτέλεσμα να προφυλακιστεί μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Ο ηλικιωμένος άνδρας πέρασε εννέα μήνες στη φυλακή, γεγονός που επιδείνωσε την υγεία του, προτού αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Στις 18 Οκτωβρίου 2024, εμφανίστηκε ξανά στο δικαστήριο, αυτή τη φορά στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, όπου οι δικαστές τον έκριναν και πάλι αθώο, ακολουθώντας την πρόταση της εισαγγελίας.

Ωστόσο, το δράμα του 72χρονου συνεχίστηκε, καθώς η νύφη του τον κατηγόρησε εκ νέου, ισχυριζόμενη ότι αυτή τη φορά ασέλγησε στο πέμπτο εγγόνι του.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η καταγγέλλουσα δεν εμφανίστηκε σε κανένα από τα δικαστήρια, ούτε και τα εγγόνια. Μόνο κατά την τελευταία ανάκριση, ο εγγονός που φερόταν ως θύμα αποκάλυψε ότι «όλα ήταν ψέματα και με ανάγκαζε η μητέρα μου να τα λέω».

Ο 72χρονος περιέγραψε την πολυετή δοκιμασία του, λέγοντας: «Όλα είναι ψέματα. Δεν έκανα ποτέ κακό στα εγγόνια μου. Τα προστάτευα, καθώς ήμουν αυστηρός παππούς. Είμαι χαρούμενος μετά και τη δεύτερη αθώωσή μου. Δεν κοιμάμαι τα βράδια και προσεύχομαι στον Θεό. Δεν έβλαψα κανένα παιδί, τα μεγάλωσα αυτά τα παιδιά», δήλωσε συγκινημένος.

Add a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use