ΣΥΡΙΖΑ: επανεμφάνιση Τσίπρα εν μέσω διαγραφών και αποχωρήσεων

ΣΥΡΙΖΑ: επανεμφάνιση Τσίπρα εν μέσω διαγραφών και αποχωρήσεων ΣΥΡΙΖΑ: επανεμφάνιση Τσίπρα εν μέσω διαγραφών και αποχωρήσεων

Εσωκομματικές αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Το συνέδριο και οι έντονες αντιπαραθέσεις

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή, καθώς πλησιάζει το Συνέδριο του κόμματος, το οποίο αναμένεται να σηματοδοτήσει την τρίτη φάση της εσωκομματικής διάσπασης. Αν και οι τεχνικές και οργανωτικές προκλήσεις δυσχεραίνουν την προετοιμασία, καμία πλευρά δεν επιθυμεί να αναβληθεί το Συνέδριο, που φαίνεται πως θα αποτελέσει το καθοριστικό σημείο της πολύμηνης διαμάχης.

Ο πρώην υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, σε συνέντευξή του στο Attica TV, εξέφρασε την αγανάκτησή του για την εσωκομματική κατάσταση: «Το βιώσαμε 11 μήνες και το σενάριο αυτό έλαβε τέλος. Και για αυτό είμαστε αποφασισμένοι να τελειώνουμε με όλες αυτές τις ιστορίες στήριξης του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, μέσω του κ. Κασσελάκη». Ο ίδιος ήταν κατηγορηματικός: «Ο Κασσελάκης είναι ξένο σώμα με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και είναι ξένο σώμα στο σύνολο της Προοδευτικής Παράταξης. Δεν έχει ούτε αρχές, ούτε αξίες».

Διχασμοί και διαφορετικές απόψεις για το Συνέδριο

Ορισμένα στελέχη των «87» πρότειναν την αναβολή του Συνεδρίου κατά δύο εβδομάδες, προκειμένου να υπάρχει περισσότερος χρόνος για μια «βαριά πολιτική διαδικασία». Παρά τις διαφορετικές απόψεις, όμως, η πλειοψηφία κατέληξε στην τήρηση του προγραμματισμένου χρονοδιαγράμματος, που τοποθετεί το Συνέδριο στις 8 Νοεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, υπήρξαν συζητήσεις για τη διεξαγωγή του Συνεδρίου στις 30 Νοεμβρίου, αλλά τελικά προκρίθηκε η λύση να πραγματοποιηθεί σε έναν χώρο που ήταν πρώην νυχτερινό κέντρο, ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω όξυνση των σχέσεων μεταξύ των «Κασσελιστών» και των υποστηρικτών του Τσίπρα. Αν και η ατμόσφαιρα ανάμεσα στις δύο πλευρές παραμένει έντονα συγκρουσιακή, αποφασίστηκε η διαδικασία να μην καθυστερήσει.

Η εσωκομματική αντιπαράθεση κλιμακώνεται

Μετά την τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, όπου επικρίθηκε πολιτικά η μαζική εγγραφή υποστηρικτών μέσω της ιστοσελίδας του Στέφανου Κασσελάκη, ακολούθησε η παραπομπή τριών στελεχών στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Δώδεκα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, που στηρίζουν τον Κασσελάκη, κατέθεσαν στην Επιτροπή Δεοντολογίας καταγγελίες κατά των Όλγα Γεροβασίλη, Κώστα Ζαχαριάδη και Απόστολου Γκλέτσου για «ακραίες» δηλώσεις.

Η Σοφία Ιντζιάδου, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, ανακοίνωσε την παραπομπή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Έπειτα από ακραίες τοποθετήσεις που ακούστηκαν το τελευταίο διάστημα, μια ομάδα συντρόφων της κεντρικής επιτροπής, ενδεικτικά 12 ατόμων, θέλοντας να εκφράσουμε την δυσαρέσκεια και τη διαμαρτυρία μας, κάνοντας χρήση των αρμόδιων οργάνων του κόμματος, παραπέμψαμε σήμερα το πρωί στην επιτροπή δεοντολογίας τους κ. Γεροβασίλη, κ. Ζαχαριάδη και κ. Γκλέτσο έτσι ώστε να επιληφθεί των ανωτέρω περιστατικών και να πράξει όσα ορίζει το καταστατικό».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, έχουν κατατεθεί τρεις ξεχωριστοί φάκελοι, ένας για κάθε στέλεχος, ενώ περιλαμβάνονται και ηλεκτρονικά στοιχεία, όπως βιντεοληπτικό υλικό.

Add a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use