Γιώργος Τσίπρας: Αν ο Κασσελάκης είναι υποψήφιος θα αποχωρήσω από τον ΣΥΡΙΖΑ

Γιώργος Τσίπρας: Αν ο Κασσελάκης είναι υποψήφιος θα αποχωρήσω από τον ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας: Αν ο Κασσελάκης είναι υποψήφιος θα αποχωρήσω από τον ΣΥΡΙΖΑ

Με έντονες εκφράσεις και κριτική κατά του Στέφανου Κασσελάκη εμφανίστηκε ο Γιώργος Τσίπρας, χαρακτηρίζοντάς τον «πολιτικό απατεώνα» και εκφράζοντας βαθιά πολιτική διαφωνία εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

«Από τον Νοέμβριο είχα επισημάνει στα κομματικά όργανα ότι υπάρχει πρόβλημα με τον τρόπο που λειτουργεί το κόμμα», δήλωσε ο Γ. Τσίπρας. «Είναι το κόμμα δικό του;» διερωτήθηκε, προσθέτοντας: «Ανήκει στα μέλη του κόμματος και στην Κεντρική Επιτροπή».

Αναφερόμενος στην εκλογή του νέου προέδρου, τόνισε ότι «δεν υποστηρίξαμε τον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά θεσμικά στηρίξαμε τη νέα ηγεσία».

Σε ερώτηση σχετικά με την υποψηφιότητα του Κασσελάκη, ο Γ. Τσίπρας ξεκαθάρισε: «Δεν θα παραμείνω σε αυτό το κόμμα εάν είναι υποψήφιος», επισημαίνοντας πως αυτή είναι μια απόφαση που έχει λάβει.

Συνεχίζοντας, ανέφερε: «Το 2022, υπό την ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα, κάναμε το βήμα να εκλέγεται ο πρόεδρος από τη βάση. Κατά την άποψή μου, ήταν λάθος να γενικευθεί αυτή η διαδικασία για όλες τις μελλοντικές εκλογές. Το σημαντικό όμως είναι ότι ένα κόμμα έχει θέσεις, έχει όργανα και δηλώνει στην κοινωνία: “Αυτά είναι τα πιστεύω μου, αυτά θα κάνω”. Δεν είναι η κοινωνία που καθορίζει το όνομα ή τον αρχηγό του κόμματος. Αυτός ο τρόπος λειτουργίας είναι λανθασμένος. Η Αριστερά δεν θα υπήρχε ποτέ με αυτόν τον τρόπο».

Add a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use