Κακοκαιρία «Cassandra»: Ασύλληπτες εικόνες – 52χρονος χάθηκε στην Αιτωλοακαρνανία

Κακοκαιρία «Cassandra»: Ασύλληπτες εικόνες - 52χρονος χάθηκε στην Αιτωλοακαρνανία Κακοκαιρία «Cassandra»: Ασύλληπτες εικόνες - 52χρονος χάθηκε στην Αιτωλοακαρνανία

Η κακοκαιρία «Cassandra» έχει πλήξει έντονα πολλές περιοχές στη δυτική Ελλάδα το Σάββατο (05.10.2024), με τεράστιες ποσότητες νερού να έχουν καταγραφεί. Ταυτόχρονα, οι αρχές διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό ενός 52χρονου που αγνοείται στην Αιτωλοακαρνανία.

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέφερε μέσω Facebook ότι η κακοκαιρία έχει επηρεάσει κυρίως τα δυτικά της χώρας, όπου σε ορισμένα σημεία σημειώθηκε ότι έπεσαν έως και 100 τόνοι νερού ανά στρέμμα.

«Η κακοκαιρία επιβεβαιώνει απόλυτα τις προβλέψεις μας, με τεράστιες ποσότητες νερού να έχουν πέσει στα δυτικά της χώρας μας, φτάνοντας τοπικά και τους 100 τόνους ανά στρέμμα. Όσον αφορά την εξέλιξη, αναμένεται να πλήξει τις επόμενες ώρες κυρίως το κεντροβόρειο και ανατολικό τμήμα της Μακεδονίας, καθώς και τα δυτικά της Θράκης, ενώ θα εξασθενίσει καθώς προχωράει ανατολικά, επηρεάζοντας με μικρότερη ένταση το ανατολικό Αιγαίο και τα βορειοανατολικά άκρα της χώρας», ανέφερε στην ανάρτησή του ο μετεωρολόγος.

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, που εκδόθηκε στις 03-10-2024, ενημερώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου και προειδοποιεί για ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι το απόγευμα.

Έρευνες για αγνοούμενο στο Αγρίνιο
Η Πυροσβεστική πραγματοποιεί έρευνες στην περιοχή της Λεπενούς στην Αιτωλοακαρνανία για τον εντοπισμό ενός 52χρονου άνδρα, ο οποίος αγνοείται.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν 14 πυροσβέστες με έξι οχήματα, καθώς και η 6η ΕΜΑΚ με ομάδα συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Ο 52χρονος, που εργαζόταν ως φύλακας σε λατομείο, παρασύρθηκε από χείμαρρο που δημιουργήθηκε από τις ισχυρές καταιγίδες.

Κάτοικος της περιοχής δήλωσε στο newsit: «Ο φύλακας ήταν νυχτοφύλακας σε μια επιχείρηση στο βουνό. Η βροχή προκάλεσε τόσο πολύ νερό που δεν έχω ξαναδεί ποτέ στη ζωή μου. Ο θόρυβος του χειμάρρου ήταν τόσο δυνατός που με ξύπνησε». Συνέχισε λέγοντας: «Ο άνθρωπος κοιμόταν σε ένα κοντέινερ, το οποίο παρασύρθηκε από τον χείμαρρο και βρέθηκε μακριά από το σημείο, αλλά εκείνον ακόμα δεν τον έχουν βρει».

Προβλήματα λόγω κακοκαιρίας
Η κακοκαιρία στην Αιτωλοακαρνανία έχει προκαλέσει προβλήματα από την υπερχείλιση χειμάρρων σε περιοχές όπως ο Στράτος, η Λεπενού, το Καστράκι, το Ρίβιο, η Μαλεσιάδα, οι Αμοργιανοί, η Πετρώνα και το Μπαμπαλιό.

Μηχανήματα των δήμων και της Περιφέρειας επιχειρούν ασταμάτητα για την απομάκρυνση φερτών υλικών, ενώ η Πυροσβεστική έχει δεχθεί τέσσερις κλήσεις για άντληση υδάτων.

Πηγή φωτογραφιών: Sinidisi.gr

Add a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use