Ηλεία: βελτιώνεται η κατάσταση με τη φωτιά στο Γεράκι Αμαλιάδας

Ηλεία: βελτιώνεται η κατάσταση με τη φωτιά στο Γεράκι Αμαλιάδας Ηλεία: βελτιώνεται η κατάσταση με τη φωτιά στο Γεράκι Αμαλιάδας

Η κατάσταση της φωτιάς στο Γεράκι Αμαλιάδας στην Ηλεία παρουσιάζεται βελτιωμένη, καθώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις εργάστηκαν όλη τη νύχτα στην περιοχή για την κατάσβεση. Η βροχόπτωση που ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής στο Γεράκι, αποτελεί σημαντική βοήθεια για τις δυνάμεις πυρόσβεσης, οι οποίες συνεχίζουν τις προσπάθειές τους να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά, που ξέσπασε σε δασική έκταση το μεσημέρι της Παρασκευής, 4 Οκτωβρίου 2024.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η εικόνα της φωτιάς είναι πλέον αισθητά καλύτερη. Στο σημείο επιχειρούν 265 πυροσβέστες, 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων από την 1η και 6η ΕΜΟΔΕ, και 83 οχήματα.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες πυρκαγιές, αυτές που εκδηλώθηκαν χθες σε δασική περιοχή στο Πανόπουλο του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και σε χαμηλή βλάστηση στη Νέα Μανωλάδα του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, βρίσκονται πλέον υπό μερικό έλεγχο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Στην περιοχή του Πανόπουλου, οι πρωινές βροχοπτώσεις διευκόλυναν τις πυροσβεστικές δυνάμεις, επιταχύνοντας την κατάσβεση της φωτιάς.

Τέλος, μέσα στην ημέρα αναμένεται να γίνει η πρώτη εκτίμηση των ζημιών που προκλήθηκαν από τη φωτιά στην περιοχή Γεράκι.

Add a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use