Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση στην Πάτρα – 9 συλλήψεις, 5 ανήλικοι

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση στην Πάτρα - 9 συλλήψεις, 5 ανήλικοι Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση στην Πάτρα - 9 συλλήψεις, 5 ανήλικοι

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη εννέα ατόμων, εκ των οποίων πέντε είναι ανήλικοι, τα οποία αποτελούσαν μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διέπραξε 93 κλοπές στην Πάτρα, με μεθόδους όπως η αναρρίχηση για να εισέλθουν σε κατοικίες.

Οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι έχουν ταυτοποιηθεί τρία ακόμη μέλη της οργάνωσης που παραμένουν ασύλληπτα, ενώ σε βάρος των γονέων των ανηλίκων σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Η αστυνομία διευκρινίζει ότι οι δράστες, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, διέπραξαν 93 κλοπές από κατοικίες, αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα, με τη συνολική αξία των κλοπιμαίων να ανέρχεται στις 280.000 ευρώ.

Η οργάνωση λειτουργούσε οργανωμένα, με τα μέλη της να αναχωρούν το πρωί από τους καταυλισμούς όπου διέμεναν και να σχηματίζουν ομάδες τριών ή τεσσάρων ατόμων. Έπειτα, κινούμενοι σε γειτονικές περιοχές, διέπρατταν κλοπές, κυρίως σε μονοκατοικίες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι κατηγορούμενοι εισέρχονταν στις κατοικίες είτε μέσω αναρρίχησης, είτε από ανοιχτά παράθυρα. Σε κάποιες περιπτώσεις, παραβίαζαν τα παράθυρα ή την κύρια είσοδο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για να εξακριβωθεί αν εμπλέκονται και σε άλλες παρόμοιες κλοπές.

Add a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use