4 λόγοι να επισκεφθεί κανείς το Πανόραμα

4 λόγοι να επισκεφθεί κανείς το Πανόραμα 4 λόγοι να επισκεφθεί κανείς το Πανόραμα

Η ύπαρξη μιας σειράς κορυφαίων εστιατορίων και καφέ στην περιοχή του Πανοράματος αποτελεί πλέον σημαντικό πόλο έλξης για ολόκληρη την πόλη, που από παλιά προτιμούσε να επισκέπτεται την περιοχή.

Το Πανόραμα διαθέτει ανεξάρτητες αγορές και χώρους ψυχαγωγίας. Από τα πρώτα χρόνια υπήρχαν τα δικά του εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία, κομμωτήρια, ιατρεία και ξενοδοχεία. Αν και οι προσπάθειες δημιουργίας εμπορικών κέντρων δεν είχαν ιδιαίτερη επιτυχία, και ακόμα και στις περιόδους ακμής δεν κατάφερε να γίνει η Κηφισιά της Θεσσαλονίκης όσον αφορά τις αγορές, σήμερα η έναρξη μιας σειράς εξαιρετικών εστιατορίων, καφέ και καταστημάτων καθιστά το Πανόραμα έναν ελκυστικό προορισμό για όλη την πόλη.

The WineHouse

Ο χώρος που δημιούργησαν ο Νίκος Νυφούδης και ο οινολόγος Ανέστης Χαϊτίδης δεν μπορεί απλά να χαρακτηριστεί απλά ως “κάβα”. Πρόκειται για έναν πολυχώρο που προσφέρει πολύ περισσότερα από μια μεγάλη ποικιλία κρασιών, ποτών, μπύρας και αποσταγμάτων. Εκτός από την πώληση, διοργανώνονται εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και σεμινάρια, καθώς και βραδιές γευσιγνωσίας για μικρές παρέες, έως 20 άτομα, που θέλουν να απολαύσουν τη διαδικασία και να μάθουν περισσότερα για το κρασί.

Με 700 διαφορετικές ετικέτες κρασιού, που συχνά βρίσκονται σε εστιατόρια της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής, το Wine House παρέχει εξειδικευμένη υποστήριξη και γνώσεις σε θέματα οίνου. Μετά από 20 χρόνια εμπειρίας στον χώρο και εξειδικευμένες σπουδές, ο Νίκος και ο Ανέστης προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία στους λάτρεις του κρασιού.

Εκτός από τα κρασιά, οι επισκέπτες μπορούν να βρουν όλα τα σχετικά αξεσουάρ, όπως συντηρητές, σκεύη, βιβλία, αλλά και παιχνίδια σχετικά με το κρασί. Ο χώρος, με το εντυπωσιακό βιομηχανικό του στυλ, αποτελεί στολίδι για την Πυλαία.

Τζον Κέννεντυ 7, Τηλ.: 2310 454 187.

Mare e Monti

Όταν γίνεται λόγος για ιταλικό εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη, η σκέψη πηγαίνει αμέσως στο δημιούργημα του μοναδικού Pasquale Lembo. Από το 1998, έχει καταφέρει να διατηρεί την κλασική του ατμόσφαιρα, ενώ παράλληλα αναδεικνύει την τελετουργία του ιταλικού φαγητού, παραμένοντας επίκαιρο και αυθεντικό. Εδώ η Ιταλία παρουσιάζεται ολόκληρη, από τον βορρά μέχρι τον νότο, με έμφαση στις γαστρονομικές ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής, είτε προέρχονται από τα βουνά είτε από τις παραθαλάσσιες περιοχές.

Ο πυρήνας της κουζίνας είναι οι εξαιρετικές πρώτες ύλες που αναζητούνται με προσοχή, συνοδευόμενες από εκλεκτά Ιταλικά και Ελληνικά κρασιά. Αυτή η απόλυτη Trattoria της πόλης ξυπνά μνήμες και συναισθήματα μιας αυθεντικής ιταλικής εμπειρίας, ενώ προσφέρει και υπηρεσία delivery για τις γύρω περιοχές!

Βενιζέλου 13, Πανόραμα , τηλ 2310 34 33 44.

Plaisir

Το ιστορικό κατάστημα στη γωνία των οδών Κομνηνών και Βενιζέλου πέρασε σε νέα χέρια, υιοθετώντας μια διαφορετική φιλοσοφία, ενώ ανακαινίστηκε πλήρως με τη βοήθεια του αρχιτεκτονικού γραφείου Urban Soul Project, με αποτέλεσμα να μετατραπεί σε ένα από τα πιο πολυσυζητημένα στέκια στο Πανόραμα. Οι γεύσεις και η υψηλή ποιότητα παραμένουν ασύγκριτες, ενώ νέες επιλογές προστέθηκαν στον μενού! Νόστιμα πεϊνιρλί, κουλούρια, σφολιάτες, πίτσες, κρέπες και βάφλες, όλα φτιαγμένα φρέσκα in house. Τα γλυκά και το παγωτό συνεχίζουν να είναι αγαπημένες επιλογές, με το διάσημο προφιτερόλ και το μιλφέιγ του Plaisir να ετοιμάζονται μπροστά στους πελάτες στην ανοιχτή κουζίνα.

Το κατάστημα είναι το ιδανικό σημείο για καφέ στον πιο κεντρικό δρόμο του Πανοράματος, προσφέροντας πλούσιες αλμυρές επιλογές για ένα αξέχαστο πρωινό. Τα βράδια, το σημείο προσελκύει πλήθος κόσμου από όλη την περιοχή, αλλά και την υπόλοιπη πόλη, δημιουργώντας μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα που συνδυάζει την κομψότητα και την άνεση.

Κομνηνών 14, Πανόραμα, τηλ 2310 33 20 44

Παραδοσιακό

Όταν γίνεται αναφορά στο πιο κλασικό στέκι του Πανοράματος, το μυαλό πηγαίνει απευθείας στο πρώτο Παραδοσιακό. Από την ημέρα που άνοιξε τις πόρτες του πριν από 17 χρόνια, κατάφερε να γίνει το αγαπημένο σημείο συνάντησης για τους Πανοραμίτες αλλά και για τους κατοίκους των γύρω περιοχών της Θεσσαλονίκης, που ανεβαίνουν ειδικά για αυτό. Αρχικά ξεκίνησε ως ζαχαροπλαστείο με εξαιρετικά πρωινά και με τα χρόνια εξελίχθηκε σε μια από τις πιο όμορφες brasserie της πόλης, δημιουργώντας ένα σκηνικό που φέρνει στο νου τις καλύτερες αναμνήσεις από αντίστοιχα ζεστά μαγαζιά του εξωτερικού.

Στο μενού του, οι επισκέπτες μπορούν να βρουν μεγάλη ποικιλία από σαλάτες, sandwich, γεύματα επί Άρτου με ιδιαίτερες προτάσεις, την εκπληκτική Scrocchiarella με την τραγανή ιταλική ζύμη, και γιαούρτι σε κάθε πιθανή εκδοχή. Προσφέρει επίσης members club card για τους πιστούς θαμώνες, ενώ η υπηρεσία Very Deli φροντίζει για τις κατ’ οίκον παραδόσεις. Ξεχωρίζει η σειρά προϊόντων Eat Fit, που είναι σχεδιασμένα για ενίσχυση και ισορροπία του οργανισμού, καθώς και το Bufala Gelato, ένα παραδοσιακό παγωτό φτιαγμένο με 100% βουβαλίσιο γάλα και φυσικά συστατικά. Επιπλέον, το Παραδοσιακό διαθέτει ένα από τα καλύτερα catering της Θεσσαλονίκης.

Παπαδοπούλου 17, Πανόραμα, τηλ 2310344610.

Add a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use