Εκδήλωση Μνήμης Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου 2024

Εκδήλωση Μνήμης Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου 2024 Εκδήλωση Μνήμης Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου 2024

Εχθές, η Ένωση Ποντίων Πανοράματος διοργάνωσε μια συγκινητική εκδήλωση μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, συγκεντρώνοντας μέλη της κοινότητας, φίλους και εθελοντές για να τιμήσουν τη μνήμη των προγόνων μας και να αναδείξουν την ιστορική σημασία αυτής της τραγικής περιόδου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον κεντρικό χώρο της Ένωσης, με πλήθος παρευρισκομένων να συμμετέχει ενεργά στις τελετουργίες και τις δραστηριότητες που σχεδιάστηκαν με μεράκι και σεβασμό. Η ατμόσφαιρα ήταν γεμάτη συγκίνηση και ενότητα, καθώς οι παρευρισκόμενοι μοιράστηκαν ιστορίες, αναμνήσεις και συναισθήματα για να διαφυλάξουν την κληρονομιά των Ελλήνων του Πόντου.

Κορυφαία Ομιλία από τον Καθηγητή Ιστορίας και Αρχαιολογίας Ιωάννη Λάζαρη

Ένα από τα σημαντικότερα σημεία της εκδήλωσης ήταν η ομιλία του Καθηγητή Ιωάννη Λάζαρη, έναν εξαιρετικό επιστήμονα του χώρου της ιστορίας και αρχαιολογίας. Ο Καθηγητής Λάζαρης μίλησε με πάθος και βάθος για τα γεγονότα της Γενοκτονίας, αναλύοντας τις αιτίες, τις συνέπειες και την επίδρασή της στην ελληνική και παγκόσμια ιστορία. Η ομιλία του πραγματικά μας ανατρίχιασε, προσφέροντας πολύτιμες γνώσεις και ενισχύοντας την κατανόησή μας για την ανάγκη διατήρησης της μνήμης αυτών των γεγονότων.

Συνεργασία με Πολιτιστικούς Συλλόγους

Η εκδήλωση δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την πολύτιμη συνεισφορά των Πολιτιστικών Συλλόγων Αυγής και Αμπελοκήπων “Κωνσταντίνος Παλαιολόγος”. Οι δύο αυτοί σύλλογοι επέδειξαν εξαιρετική συνεργασία και υποστήριξη, συμμετέχοντας ενεργά στην οργάνωση και τη διεξαγωγή της τελετής. Η παρουσία τους ενίσχυσε το πνεύμα της κοινότητας και απέδειξε την ισχυρή αλληλεγγύη μεταξύ των πολιτιστικών οργανώσεων που εργάζονται για την προώθηση και διατήρηση της ποντιακής κληρονομιάς.

Ευχαριστίες σε Όλους τους Συμμετέχοντες

Η Ένωση Ποντίων Πανοράματος εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες σε όλα τα μέλη, φίλους και εθελοντές που συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης. Η αφοσίωσή τους και η ενεργή συμμετοχή τους ήταν καθοριστικής σημασίας για τη διοργάνωση ενός τόσο σημαντικού γεγονότος. Κάθε συμμετέχων, είτε με τον χρόνο, τις γνώσεις ή την ενέργειά του, συνέβαλε στο να γίνει η εκδήλωση μια αξέχαστη εμπειρία για όλους.

Διατήρηση της Μνήμης και Προώθηση της Κληρονομιάς

Η εκδήλωση μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου αποτελεί μέρος των συνεχιζόμενων προσπαθειών της Ένωσης για την ανάδειξη και διατήρηση της ιστορικής μνήμης. Μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις, η Ένωση επιδιώκει να ενισχύσει το αίσθημα ενότητας και ταυτότητας μεταξύ των Ελλήνων του Πόντου, καθώς και να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό για τα σημαντικά ιστορικά γεγονότα που διαμόρφωσαν την κοινότητά τους.

Κλείσιμο με Ενότητα και Προοπτική για το Μέλλον

Η τελετή ολοκληρώθηκε με μια στιγμή σιωπής και προσευχής, όπου όλοι οι παρευρισκόμενοι ενώνουν τις φωνές τους για να τιμήσουν τους θύματα της Γενοκτονίας. Η Ένωση Ποντίων Πανοράματος δεσμεύεται να συνεχίσει τις προσπάθειές της για την προώθηση της μνήμης και της ιστορίας των Ελλήνων του Πόντου, δημιουργώντας πλατφόρμες για την εκπαίδευση και την ενημέρωση των μελλοντικών γενεών.

Add a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use