Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο αποτέλεσμα των εκλογών τονίζοντας ότι δεν θα το ξέρουμε μέχρι το βράδυ και ότι όποιο κι αν είναι αυτό δεν θα υπάρξουν ταραχές, θα έχουμε μια ειρηνική μετάβαση εξουσίας.
Όσον αφορά τη σχέση των ΗΠΑ με την Ελλάδα δήλωσε ότι με τους τελευταίους τρεις προέδρους των ΗΠΑ, που ήταν και τρεις τελείως διαφορετικοί άνθρωποι, ο πρόεδρος Ομπάμα, ο πρόεδρος Τραμπ και ο πρόεδρος Μπάιντεν, η σχέση με την Ελλάδα γινόταν όλο και καλύτερη. Το ίδιο γινόταν στην Αθήνα με τον Παπανδρέου που ήταν ΠΑΣΟΚ, με τον Σαμαρά, που ήταν Νέα Δημοκρατία, τον Τσίπρα, ΣΥΡΙΖΑ, τον Μητσοτάκη, Νέα Δημοκρατία. «Και αυτοί τρία κόμματα, τέσσερις πολύ διαφορετικοί άνθρωποι και η σχέση με την Αμερική γίνοταν πολύ καλύτερη. Και όλοι βοήθησαν να γίνουν τα πράγματα πιο σφιχτά» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τον διάλογο μεταξύ των δύο χωρών είπε πως είμαστε κοντά σε μια ουσιαστική συζήτηση με την Τουρκία. Ο ίδιος τόνισε ότι υπάρχουν αντιδράσεις για το αν πρέπει η Ελλάδα να καθίσει στο τραπέζι και να συζητήσει τα σοβαρά θέματα. Απέναντι σε αυτή την προσπάθεια, ποια είναι η στάση των ΗΠΑ; «Πιστεύω ότι ο διάλογος είναι σημαντικός. Είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της διπλωματίας. Πιστεύω ότι η σχέση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας έχει γίνει ουσιαστικά καλύτερη. Υπάρχει διάλογος από τους αρχηγούς των κρατών και του υπουργείου Εξωτερικών και σε όλα τα υπουργεία και αυτό έχει δημιουργήσει χειροπιαστά οφέλη. Θεωρώ ότι όλοι πιστεύουν ότι ο διάλογος χρειάζεται να συνεχιστεί» δήλωσε ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα.
Για την ένταση μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας και αν φοβήθηκε κάποια στιγμή και χρειάστηκε να επικοινωνήσει με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, είπε ότι η πιο δύσκολη περίοδος για εκείνον ήταν το 2022 όταν οι δυο φρεγάτες συγκρούστηκαν στο Αιγαίο. «Τότε είχαμε τη διπλωματία σε δράση. Η κατάσταση εκτονώθηκε. Πλέον ζούμε σε μια διαφορετική εποχή, δεν υπάρχουν υπερπτήσεις. Ξέρετε, όταν έχουμε υπερπτήσεις, τόσα πολλά F-16 να πετάνε σε μια απαγορευμένη ζώνη, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να συμβεί κάποιο ατύχημα. Έχεις κάποια 25χρονα που ποιος ξέρει τι μπορεί να περνά από το μυαλό τους κάθε στιγμή, σε τόσο περιορισμένο χώρο, υπάρχει ο φόβος του ατυχήματος. Αυτή η κατάσταση κινδύνου δεν υπάρχει πλέον» πρόσθεσε ο κ. Τσούνης.
Παράλληλα, για τον αν υπήρξε παρέμβαση των ΗΠΑ μέσω του ίδιου δήλωσε ότι η ελληνική και η τουρκική κυβέρνηση έδρασαν τότε σημαντικά και έδωσαν έμφαση στην εκτόνωση της κρίσης και ότι δρουν πιο υπεύθυνα από όσο πολλές φορές τους αναγνωρίζουμε. «Οι ΗΠΑ είναι εδώ αν χρειαστεί, αλλά πάντα είναι καλύτερο όταν η Ελλάδα και Τουρκία δεσμεύονται στη διπλωματία και το διάλογο».
Κλείνοντας, σχετικά με το γεγονός ότι τελειώνει η θητεία του στη χώρα μας δήλωσε ότι «θα τελειώσω σαν Πρέσβης και θα γυρίσω σε αυτές τις ημέρες που με ξέρουν στην Ελλάδα σαν αυτό το παιδί από τον Πλάτανο που έπαιζα ποδόσφαιρο όλη την ημέρα με τους φίλους του στο χωριό», ενώ, για το αν θα έκανε κάποια δουλειά στη χώρα μας υπογράμμισε ότι ως Πρέσβης δεν μπορείς να κάνεις πράγματα: «Δεν έχω και δεν μπορώ να αγοράσω τίποτα. Όταν τελειώσω θέλω, μάλλον, να πάρω διαμέρισμα στην Αθήνα».