ΠΑΣΟΚ: Σήμερα ο ανασχηματισμός Ανδρουλάκη

ΠΑΣΟΚ: Σήμερα ο ανασχηματισμός Ανδρουλάκη ΠΑΣΟΚ: Σήμερα ο ανασχηματισμός Ανδρουλάκη

Συνάντηση Ανδρουλάκη με τη νέα ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα προεδρεύσει της πρώτης συνάντησης με τη νέα ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη. Νωρίτερα, θα έχει συνάντηση με τον Χάρη Δούκα.

Σχηματισμός του Πολιτικού Κέντρου

Στο νέο «στρατηγείο» του ΠΑΣΟΚ, το Πολιτικό Κέντρο, θα συμμετέχουν ο Δήμαρχος Αθηναίων, ο Παύλος Γερουλάνος και η Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία αναλαμβάνει επικεφαλής του Πολιτικού Σχεδιασμού, μια καίρια θέση ενόψει των εθνικών εκλογών. Μαζί τους, θα είναι ο μέχρι τώρα εκπρόσωπος Τύπου Θανάσης Γλαβίνας, η Όλγα Μαρκογιαννάκη και άλλα νεότερα στελέχη του κόμματος. Ο Λευτέρης Καρχιμάκης θα συντονίζει την ομάδα προγράμματος, ενώ ο Κώστας Τσουκαλάς αναλαμβάνει καθήκοντα εκπροσώπου Τύπου με αναπληρώτρια την Όλγα Μαρκογιαννάκη.

Συνεργασία με τον Παύλο Γερουλάνο

Ο κ. Ανδρουλάκης συνομίλησε με τον Παύλο Γερουλάνο, μέσω skype, και του πρότεινε τη θέση του πρώτου κοινοβουλευτικού εκπροσώπου στη Βουλή. Ο Γερουλάνος αποδέχθηκε την πρόταση, με την επιθυμία να διατηρήσει τον τομέα Οικονομίας στο κόμμα.

Κοινοβουλευτική Ομάδα

Ο Δημήτρης Μπιάγκης, βουλευτής Κέρκυρας, θα αναλάβει Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, με αναπληρωτή τον βουλευτή Ιωαννίνων, Γιάννη Τσίμαρη. Ο Δημήτρης Μάντζος θα παραμείνει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, ενώ συζητείται και ο ρόλος του Παύλου Χρηστίδη ως εκπροσώπου στη Βουλή, ανάλογα με τις αποφάσεις του Γερουλάνου.

Σκιώδης Κυβέρνηση

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα διατελέσουν ρόλους «υπουργών» στη σκιώδη κυβέρνηση του κόμματος. Στελέχη όπως ο Μιχάλης Κατρίνης, η Νάντια Γιαννακοπούλου και ο Παναγιώτης Δουδωνής θα έχουν βασικούς ρόλους στη νέα διάρθρωση του ΠΑΣΟΚ.

Εσωτερική Αναδιάταξη

Αλλαγές θα γίνουν και στη Γραμματεία της κοινοβουλευτικής ομάδας, με παλιότερα στελέχη όπως ο Πάρης Κουκουλόπουλος και η Μιλένα Αποστολάκη να αποκτούν ρόλους στη σκιώδη κυβέρνηση. Η Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία είχε παραιτηθεί ως Γραμματέας της ΚΟ, ενδέχεται να παραμείνει στον τομέα Εσωτερικών.

Ημερήσιες συνεδριάσεις στη Χαριλάου Τρικούπη

Οι αλλαγές στο κόμμα και την κοινοβουλευτική ομάδα θα ανακοινωθούν περίπου στις 10 το πρωί. Ο Νίκος Ανδρουλάκης δίνει έμφαση στην ενότητα και τη διεύρυνση του κόμματος, επιδιώκοντας τη συμμετοχή όλων των ικανών στελεχών που ξεχώρισαν στις εσωκομματικές εκλογές.

Πρωινός καφές και νέοι συνεργάτες

Ο κ. Ανδρουλάκης προετοιμάζει καθημερινές συνεδριάσεις με βασικά στελέχη της νέας γενιάς που εμπιστεύεται. Η Στεφανία Μουρελάτου θα διατηρήσει ενισχυμένο ρόλο ως Διευθύντρια Επικοινωνίας, ενώ ο Βαγγέλης Τσόγκας θα συνεχίσει να αναλαμβάνει θέματα στρατηγικής. Επίσης, οι βουλευτές Επικρατείας Δημήτρης Μάντζος και Παναγιώτης Δουδωνής θα συμμετέχουν στις καθημερινές συνεδριάσεις.

Στόχος οι συχνές συνεδριάσεις

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ στοχεύει σε συχνές συνεδριάσεις του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κεντρικής Επιτροπής, με τις πρώτες νέες εκλογές για τα κομματικά όργανα να προγραμματίζονται για την άνοιξη. Μέχρι τότε, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος παραμένει Γραμματέας του κόμματος.

Πρώτη μονομαχία με τον Μητσοτάκη

Η πρώτη συνάντηση του Νίκου Ανδρουλάκη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά την επανεκλογή του, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στη Βουλή, με θέμα την Πολιτική Προστασία και τις πυρκαγιές. Οι συνεργάτες του Ανδρουλάκη τονίζουν τη σημασία των θεσμικών συνομιλιών μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.

Add a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use