Συμμετοχή της Ένωσης Ποντίων Πανοράματος στον Επιτάφιο Θρήνο

Συμμετοχή της Ένωσης Ποντίων Πανοράματος στον Επιτάφιο Θρήνο Συμμετοχή της Ένωσης Ποντίων Πανοράματος στον Επιτάφιο Θρήνο

Με πλήθος κόσμου, η Ένωση Ποντίων Πανοράματος συμμετείχε φέτος στον ετήσιο Επιτάφιο Θρήνο στο Πανόραμα, που ακολούθησε την Επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης. Όπως κάθε χρόνο, η διαδικασία συνοδεύτηκε με σεβασμό και κατάνυξη, εξασφαλίζοντας την ασφάλεια και την αξιοπρέπεια του τελετουργικού.

Ο Επιτάφιος Θρήνος ξεκίνησε από την πλατεία του Πανοράματος και μεταφέρθηκε με μεγάλη ευθύνη μέχρι την εκκλησία μας, όπου οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν και να θυμηθούν τους ήρωες της Επανάστασης. Η επιτυχής περιφορά ήταν αποτέλεσμα της αμέριστης συνεργασίας μεταξύ των μελών και φίλων του Συλλόγου, που προσφέρθηκαν εθελοντικά για την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ απευθύνθηκε στον πατέρα Αλέξιο και την τοπική εκκλησία για την άψογη συννενόηση και υποστήριξή τους καθ’ όλη τη διάρκεια της τελετής. Επιπλέον, η Ένωση ευχαρίστησε τον Αστυνομικό Σταθμό Πανόραματος και τους Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας για τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας που ελήφθησαν, εξασφαλίζοντας ότι η περιφορά διεξήχθη χωρίς κανένα πρόβλημα.

Η συμμετοχή της Ένωσης Ποντίων Πανοράματος στον Επιτάφιο Θρήνο αποτελεί σημαντικό βήμα για τη διατήρηση και προώθηση της ποντιακής κληρονομιάς και της ιστορικής μνήμης. Μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις, οι συμμετέχοντες όχι μόνο τιμούν τους προγόνους τους, αλλά και ενισχύουν το πνεύμα της κοινότητας και της ενότητας.

Οι φωτογραφίες από την παρέλαση αποτυπώνουν την αίσθηση του σεβασμού και της συλλογικής μνήμης που επικρατούσε, δείχνοντας μικρούς και μεγάλους να συμμετέχουν με αγάπη και υπερηφάνεια στην τελετή. Η Ένωση Ποντίων Πανοράματος συνεχίζει να αποτελεί πυλώνα διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς, προσφέροντας πλατφόρμες για την έκφραση και την ενίσχυση των παραδόσεων των Ποντίων.

Add a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use